Kehitimme Dagsmarkilla aivan uudenlaisen tavan valmistaa kotimaista koiranruokaa. Patentoitu kylmäpuristusmenetelmä säilyttää nappuloissa enemmän ravintoaineita helpommin sulavassa muodossa.

Dagsmarkin tutut tuotteet saavat syksyn kuluessa uuden muodon. Tuotteiden mausta ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, vai mitä sanoo tuotantopäällikkömme Katja?

– Juuri näin. Nappuloiden muoto ja koostumus muuttuvat hieman, sillä jatkossa valmistamme kaikki koiranruuat patentoidulla kylmäpuristusmenetelmällä aiemman kuumennuskäsittelyn sijaan. Tuotteiden tuttuun, herkulliseen makuun valmistusmenetelmän vaihto ei vaikuta.

Mitä hyötyä tästä kylmäpuristamisesta on?

– Nappulat ovat entistäkin terveellisempiä ja vatsaystävällisempiä koirallesi. Ne hajoavat ruoansulatuskanavassa nopeasti ja ravinteet imeytyvät tasaisemmin ja nopeammin kuin tavanomaisella kuumennuskäsittelyllä valmistetussa tuotteessa. Myös koirasi hyvinvoinnille tärkeät ravintoaineet säilyvät nappulassa entistä paremmin.

Eli koirani massu kiittää!

– Juuri näin. Kyseessä on vieläpä todellinen win-win-tilanne, sillä uusi menetelmä on paitsi koirallesi myös ympäristölle parempi valinta: nappulan valmistuksessa kun ei enää tarvita uunia tai korkeita lämpötiloja – pelkkää puristusvoimaa

Jatkamme kehitystyötä laadun ja kotimaisuuden eteen

Me dagsmarkkilaiset olemme ylpeitä omasta osaamisestamme: me kun tuotamme ainoana suomalaisena yrityksenä kotimaisista raaka-aineista valmistettua, ravitsemuksellisesti korkealaatuista koiranruokaa kestävällä tavalla. Miksi näin, toimitusjohtaja Laura?

– Haluamme tarjota parasta mahdollista kotimaista ruokaa suomalaisille koirille – mukaan lukien omille karvaisille perheenjäsenillemme. Tämä valmistusmenetelmän muutos oli iso askel kohti ekologisempaa valmistusprosessia ja terveellisempää lopputuotetta.

Markettien hyllyiltä löytyvät Savo- ja Häme-koiranruuat valmistetaan jatkossa uudella menetelmällä. Mitä muuta onkaan luvassa?

– Dagsmarkin tuotevalikoima laajenee uusilla tuotteilla: syksyllä kauppoihin saapuvat ruuat pienille koirille sekä viljaton Lappi.

 

Kommentoi!